Η Σκιάθος, ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, ανήκει στις Σποράδες. Μικρή σε μέγεθος αλλά πλούσια σε φυσική ομορφιά, η Σκιάθος γοητεύει τους επισκέπτες με τις χρυσές αμμουδιές, τα πεντακάθαρα νερά, την καταπράσινη βλάστηση και την έντονη νυχτερινή ζωή. Οι Κουκουναριές, η Μπανάνα, ο Βρωμόλιμνος και η Μεγάλη Άμμος αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για να απολαύσετε μια μέρα στον ήλιο. Αν προτιμάτε πιο ήσυχες παραλίες, τότε κατευθυνθείτε προς το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού.

Περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια της πόλης, επισκεφθείτε τα Βυζαντινά μοναστήρια, πάρτε το καραβάκι για την εξωτική παραλία στα Λαλάρια και το μεσαιωνικό κάστρο στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού, χαλαρώστε με ένα ποτό το βραδάκι και χορέψτε όλη νύχτα στα μπαράκια του νησιού. Η Σκιάθος είναι το ιδανικό νησί για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες!

Αποστάσεις απο Hotel Lalaria

  • Αεροδρόμιο 4χλμ
  • Λιμάνι 1χλμ
  • Χωριό Σκιάθου 800μ
  • Στάση λεωφορείου 150μ
  • Super market 50μ
  • Παραλία Μεγάλη Άμμος 150μ
  • Scuba diving 5 χλμ

Πως θα φτάσετε στο νησί από εξωτερικό με αεροπλάνο

Από το Μάιο ως το Οκτώβριο από σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης έρχονται απευθείας πτήσεις (charter) στην Σκιάθο. Αυτές συνήθως φέρνουν κόσμο με “πακέτο”, αν και υπάρχουν και απλές θέσεις. Ρωτήστε την ταξιδιωτική σας εταιρία για πληροφορίες. Εάν σας ενδιαφέρει να έρθετε στη Σκιάθο από το εξωτερικό, μπορεί μια τέτοια πτήση να σας διευκολύνει πολύ.

Απο Αθήνα με αεροπλάνο

Επίσης μπορείτε να ταξιδέψετε από Αθήνα προς Σκιάθο με την Ολυμπιακή καθημερινά www.olympic-airways.com η πτήση διαρκεί 35 λεπτά φροντίστε να προμηθευτείτε νωρίς τα εισιτήρια.

Με ιπτάμενα δελφίνια & καράβια από Βόλο

Προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και ιπτάμενων δελφινιών συνδέουν τη Σκιάθο, κατά τη θερινή περίοδο με το λιμάνι του Βόλου, του Άγιου Κωνσταντίνου, του Μαντουδίου Ευβοίας και της Θεσσαλονίκης. Η κοντινότερη στη Σκιάθο μεγάλη πόλη και λιμάνι είναι ο Βόλος. Από εκεί ο ταξιδιώτης μπορεί να φτάσει στη Σκιάθο με δελφίνι ή με καράβι.  Για δρομολόγια και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πρακτορείο του Βόλου στα τηλέφωνα +30 24210 23415, +302421 35846 και το πρακτορείο της Σκιάθου στα τηλέφωνα +30 24270 22209,22750 ή να επισκεφτείτε την σελίδα www.hellenicseaways.gr.

Απο Αθήνα

Υπάρχει εύκολη συγκοινωνία με το λεωφορείο από το κέντρο της Αθήνας πλατεία Κάνιγγος μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο και από κει με ιπτάμενο δελφίνι ή καράβι στη Σκιάθο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες με λεωφορείο και δελφίνι και 6 ώρες με αυτοκίνητο ή λεωφορείο και καράβι. Τα εισιτήρια μπορείτε να τα αγοράσετε από το ταξιδιωτικό γραφείο “ΑΛΚΥΩΝ”, Ακαδημίας 95, Πλατεία Κάνιγγος. Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210-3832545, 210-3843220. Μπορείτε να επισκεφτείτε και τις παρακάτω διευθύνσεις για δρομολόγια και κρατήσεις.

www.hellenicseaways.gr

www.ferries.gr

Απο Θεσσαλονίκη

Μόνο το καλοκαίρι υπάρχει σύνδεση με την Θεσσαλονίκη. Υπάρχει το καταμαράν, το οποίο θα σας φέρει απέναντι σε 3½ ώρες περίπου. Για περισσότερες πληροφορίες, ελάτε σε επαφή με την Hellenic Seaways.

H μετακίνηση στο νησί

Πυκνά δρομολόγια λεωφορείων συνδέουν την πόλη με τις μαγευτικές παραλίες της Σκιάθου και το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Επίσης ταξί, σας μεταφέρουν όπου επιθυμείτε. Στις πανέμορφες παραλίες της Σκιάθου μπορείτε να φτάσετε καθημερινά και με οργανωμένες εκδρομές με καραβάκια. Τέλος υπάρχει μεγάλος αριθμός ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων για να απολαύσετε και το εσωτερικό του νησιού, που είναι δασοσκέπαστο και διασχίζεται από πανέμορφες ρεματιές.

Επίσης ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει υπέροχα μονοπάτια μέσα στην καταπράσινη φύση ακολουθώντας τις γραπτές οδηγίες συγκεκριμένου οδηγού για πεζοπορία.